Indexin varsinaisina jäseninä on 8 ainejärjestöä. Tältä sivulla löytyy lyhyt esittely kaikista jäsenjärjestöstä.


Dialectica ry

Dialectica ry on Turun yliopiston filosofian opiskelijoiden ainejärjestö, jonka toiminnasta vastaa vuosittain yhdistyksen syyskokouksessa valittava kymmenhenkinen hallitus. Tänä vuonna 50 vuotta täyttävä järjestö yhdistää pienen oppiaineemme opiskelijoita, tiiviitä suhteita henkilökuntaamme unohtamatta.

Ainejärjestönä Dialectican tehtävänä on opiskelijoiden etujen valvonta sekä tiedon välittäminen opiskelijoiden, yliopiston henkilökunnan sekä yliopiston muiden aine- ja harrastejärjestöjen välillä. Dialectica järjestää vuoden aikana useampia juhlia ja illanistujaisia opiskelun vastapainoksi (myös holittomia, kuten peli-illat) sekä ylläpitää filosofian opiskelijoiden liikuntakerhoa. Dialectica pyrkii myös helpottamaan jäsentensä opiskelujen suunnittelua järjestämällä työelämäaiheisia tilaisuuksia ja välittämällä tietoa ja neuvoja jo valmistuneilta opiskelijoilta eli alumneilta vielä opiskeleville.

Dialectica on perustettu vuonna 1968 ja on siitä asti ylläpitänyt varsinaisen toimintansa lisäksi filosofian opiskelijoiden mainetta ja näkyvyyttä yliopistopiireissä. Dialectica käsittää noin 80 enemmän tai vähemmän aktiivista filosofian opiskelijaa, ja jäseneksi voi liittyä kuka tahansa Turun yliopiston filosofian pää- tai sivuaineopiskelija. Lisää infoa meistä sekä liittymisohjeet löydät nettisivuiltamme: tyyala.utu.fi/dialectica/

 


Fobia ryaj_fobia

Fobia on psykologian opiskelijoiden ainejärjestö Turussa.

Todennäköisin paikka foobikon bongaamiseen on Publicumin toisessa kerroksessa sijaitseva Fobian huone, joka on tunnettu vihreästä sohvasta, kahvikuppeja pursuavasta pöydästä ja epäilyttävän monesta fallossymbolista. Muualla liikkuessaan foobikon tunnistaa bipolaarisen lilamustista haalareista..

Fobia on aktiivinen.
Fobialla on tunnetusti useita vuotuisia tapahtumia, joita moni ei jättäisi mistään hinnasta väliin. Näitä ovat ovat muun muassa Fobian omat sitsit kahdesti vuodessa, fuksien järkkäämät pikkujoulut ja tietenkin kastajaiset, joissa fukseista tulee virallisesti foobikoita. Hyvinvointitoimintaa järjestetään mm. aamiais-tarjoilujen-tarjoilujen merkeissä. Kaikkea tätä hulabaloota pitää yllä Fobian aktiivinen hallitus sekä tietysti fukseista erinomaista huolta pitävät tuutorit.

Fobia on verkostoja.
Foobikoita näkyy sankoin joukoin Indexin eri tapahtumissa, kuten Indexin ja Opexin yhteisessä speksissä. Turun yliopiston ulkopuolelta Fobia on tiiviisti yhteydessä psykologian muihin ainejärjestöihin – niin Turun Åbo Akademissa, muualla Suomessa kuin ympäri Eurooppaakin.

Fobia on koti.
Lämmin henki, hyvä kahvi, tenttipaniikkiseura, myöhäisyön reflektoinnit, hauska (ja ”hauska”) huumori… Mitä muuta voi ainejärjestöltään toivoa? Ei ole ihme, että niin moni foobikko löytää itsensä mitä kummallisimpiin aikoihin Fobian huoneelta ja että ajatus Fobiasta valmistumisesta (mitä se on?) kirpaisee. Fobia, ja ennen kaikkea foobikot, ovat se, mikä tekee opiskeluajasta sen mitä se on.


Kasvatustieteiden Klubi Katko rykatko_logo

“Oottekste jotain puutarhureita kun teijän haalareissa lukee KATKO?”

Katkolaisen tunnistaa kirkkaanpunaisista haalareista ja iloisesta mielestä! Katko ry on kasvatustieteen, erityispedagogiikan ja aikuiskasvatustieteen opiskelijoiden oma ainejärjestö. Meistä ei tule opettajia vaan katkolaisista valmistuu tulevaisuuden kasvatuksen asiantuntijoita ja ammattilaisia monenlaisiin tehtäviin.

Ainejärjestömme ei ole kovin suuri, mutta sitäkin aktiivisempi ja innokkaampi porukka. Osallistumme mielellämme kaikkiin Indexin tapahtumiin, mutta järjestämme paljon mukavaa toimintaa myös itse ja yhdessä muiden ainejärjestöjen kanssa. Erilaisten vapaa-ajan virkistystapahtumien ja rientojen lisäksi Katko edustaa jäseniään opintoasioissa.

Katkolla on aina hyvä olla!


Sosiaalitutkimuksen klubi – Kompleksi rykompleksi

Sosiaalitutkimuksen klubi Kompleksi ry – tuttavallisemmin Kompleksi – edustaa Turun yliopiston yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan sosiaalipolitiikan ja sosiaalityön opiskelijoita. Ainejärjestönä Kompleksin toimintaan kuuluvat sekä opiskelijoiden edunvalvonta että erilaisten ruumista ja mieltä virkistävien tapahtumien järjestäminen jäsenistölle. Kompleksin historia ulottuu vuoteen 1973 ja poliittiseen opiskelijaliikkeen kuohunnan vuosiin.

Kompleksin organisoimaa ajanvietettä on tarjolla niin fuksiviikkojen ohjelman, erilaisten illanistujaisten kuin sitsienkin muodossa. Aina ei tyydytä olemaan ainoastaan omassa porukassa, vaan Kompleksi järjestää aktiivisesti toimintaa myös muiden ainejärjestöjen kanssa, eikä tässä rajoituta pelkästään yhteiskuntatieteilijöihin, vaan yhteistyötä harrastetaan myös yli tiedekuntarajojen. Ainejärjestön toiminnassa ei ole unohdettu myöskään oppiaineidemme substanssiosaamista, vaan sosiaalipoliittiset kysymykset ovat esillä esimerkiksi ainejärjestön omassa, neljä kertaa vuodessa ilmestyvässä lehdessä, SoPassa.

Nähdään syksyllä!


Sosiologian klubi ry (Sklubi)sklubi

Sosiologian klubi ry, tuttujen kesken ihan Sklubi vaan, on vuonna 1966 perustettu yhdistys, joka kerää kaikki turkulaiset sosiologian opiskelijat siipiensä suojaan.

Vaikka vuonna 1966 perustettu ainejärjestömme onkin uhkaavasti lähestymässä keski-ikää, ei nuoruuden into ja villeys ole vielä kadonnut mihinkään. Päinvastoin: Sklubi järjestää erilaisia tapahtumia ympäri vuoden lähes ylityöllistäen hallituksensa. Mainitsemisen arvoisia kekkereitä ovat esimerkiksi jokavuotiset Halloween-sitsit, kevään hallituksen vaihtoa juhlistava risteily sekä vappu, jota juhlistetaan Publicumin pihassa boolin ääreen kerääntyen.

Juhlien vastapainoksi Sklubi järjestää myös runsaasti alkoholittomia tapahtumia, kuten urheiluhenkeä nostattavat S-olympialaiset, henkilökuntaa vastaan pelattana kiihkeän jalkapallo-ottelun sekä Oton kunniaa puolustavan Ottogamesin. Tapahtumamme ovat avoimia koko jäsenistöllemme, mutta myös muille uskaliaille, jotka rohkenevat tulla paikan päälle katsomaan mitä sosiologit puuhaavat.

Sosiologit saattavat usein puhua ulkopuolisille melkein heprealta vaikuttavaa dadaa Durkheimin itsemurhasta ja Foucaultin valtakäsityksistä. Huolimatta elitistisestä pyrkimyksestä kohota yhteiskunnan ja sen ilmiöiden yläpuolelle, ovat sklubilaiset hyvin maanläheistä ja mukavaa väkeä. Kun vihreät haalarit ilmestyvät näköpiiriin, kannattaa niiden lahkeesta siis rohkeasti nykäistä – poikkitieteellinen seura ja keskustelut ovat aina hyvin toivottuja!


Turun yliopiston politiikan tutkimuksen klubi (P-klubi)pklubi

Turun yliopiston politiikan tutkimuksen klubi ry. eli tuttavallisemmin P-klubi, on Turun yliopiston poliittisen historian ja valtio-opin opiskelijoiden yhteinen ainejärjestö ja edunvalvoja. Indexin järjestöistä suurin, äänekkäin ja katsojasta riippuen myös kaunein. Tummansinisistä haalareista ja valkoisista lehvistä helposti tunnistettava, n. 300-päinen opiskelijajoukko kuuluu koko yliopiston aktiivisimpiin ryhmiin ja p-klubilaisiin törmääkin usein ylioppilaskunnan korkeimmilla paikoilla, aina TYY:n hallitusta myöten. Pitkät perinteet ja osaaminen edunvalvonnassa ovatkin suuren sinikoneen kenties vahvimpia osa-alueita.

Koulutuspoliittisen änkyröinnin ohella klubilaisten arkea värittävät runsaat kulttuuri- ja juhlimispitoiset tapahtumat. Uudet opiskelijat pääsevät jo ensimmäisillä viikoilla osaksi P-klubin perinteikästä sitsikulttuuria ja vuosittain syksyllä järjestettävät vuosijuhlat tuovat akateemista glamouria vaihteluna haalareissa rymyämiseen. Lukuisten perinteisten sitsien ja vuosijuhlien lisäksi klubin juhlimissektioon kuuluu kiinteästi kokonaisen viikon kestävä vappu, jonka aloittaa yliopistolla lähes kulttimainetta nauttiva P-klubin Trivial Perseet. Kiinteiden tapahtumien ohella klubi järjestää pitkin vuotta erinäköisiä juhlia, baaribileitä, sitsejä ym. jäsenistön juhlimishalun tyydyttämiseksi.

Klubilaisten kulttuurinnälkää hoitaa hallituksen kulttuurivastaavan vetämä kulttuuritoimikunta. Joka lukukausi pyörivä leffasarja, erityisesti fukseille suunnattu ”Turku tutuksi”-kierros, kulttuuriexcursiot ja keskustelutilaisuudet pitävät huolta että kostean juhlimisen ohella opiskelijat saavat myös sivistystä. Hyvät suhteet laitokseen ja valmistuneisiin opiskelijoihin takaavat korkean tason näissä aavistuksen vakavammissakin akateemisissa tilaisuuksissa. Perinteisesti P-klubi järjestää vuosittain myös sekä koti- että ulkomaanexcursiot. Viikoittaiset liikuntavuorot pitävät yllä klubilaisten kuntoa ja valmistelevat erilaisiin opiskelijaturnauksiin.

Yksi P-klubin suurimmista meriiteistä on korkeatasoiseksi kehuttu opiskelijalehti Walpo, jonka fuksinumero on lähtenyt jokaisen uuden opiskelijan luettavaksi. Walpo on alusta loppuun opiskelijavoimin toimitettu lehti, joka ilmestyy yhteensä 5 kertaa vuodessa. Lehteen on jokaisella klubilaisella mahdollisuus kirjoittaa ja harjoittaa näin omia journalistisia mieltymyksiä.

P-klubin toimintaa vetää syyskokouksessa valittava hallitus, mutta se ei toimi kokonaan yksin. P-klubin toimikunnat: mm. vuosijuhla-, excursio-, kulttuurija lehtitoimikunnat pitävät huolen että myös jäsenistön ääni pääsee kuuluviin. Toimikunnat ovatkin uudelle opiskelijalle helppo tapa päästä sisään klubin toimintaan ja tutustua myös vanhempiin opiskelijoihin. Syksyllä uuden opiskelijan kannattaa piipahtaa P-klubin päivystyksissä tiistaisin ja torstaisin klo 12–14 (toimisto löytyy TYY:n kanslian yläkerrasta, ylioppilastalo A:sta) vaikka lukemassa uusinta Walpoa, juttelemassa opiskelijatovereiden ja kahvia juomassa.

Lisää P-klubin toiminnasta voit lukea esim. fukseille suunnatusta YYA-Walposta tai käväisemällä nettisivuilla ositteessa www.p-klubi.fi.


 

PuTeX ryputexlogo

PuTeX ry: Se pieni mutta pippurinen logopedian ainejärjestö

PuTeX ry on logopedian opiskelijoiden ainejärjestö ja Indexin jäsenjärjestö. Turussa logopediaa on voinut opiskella vuodesta 2005 alkaen. Logopedian opiskelijat edustavat omaa oppiainettaan nykyään raikkaan turkoosin värisissä haalareissa. Opintoihin kuuluu logopedian lisäksi pakollisena mm. psykologiaa ja lääketiedettä. Opintojen päätteeksi opiskelija saa puheterapeutin pätevyyden.

PuTeX ry on logopedian opiskelijoiden ainejärjestö ja sen tarkoituksena on ennen kaikkea valvoa logopedian opiskelijoiden etuja tässä raa’assa opiskelumaailmassa. Palautetta kerätään säännöllisin väliajoin opiskelijoilta ja se välitetään henkilökunnalle. PuTeX järjestää monenlaista vapaa-ajan toimintaa, jossa voi helposti ja mukavissa merkeissä tutustua muihin opiskelijoihin. Joka vuotisiin perinteisiin kuuluvat mm. omien kastajaisten ja pikkujouluristeilyn järjestäminen sekä osallistuminen valtakunnalliselle puhetieteilijöiden yhteiselle risteilylle. Tämän lisäksi repertuaariin kuuluvat liikunnalliset ja kulttuurilliset tapahtumat sekä ekskursiot. PuTeX tekee yhteistyötä muiden yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan ainejärjestöjen kanssa.


 

Taloustieteen Klubi r.y. (T-Klubi)tklubilogo

Taloustieteen klubi – tuttavallisemmin T-Klubi – taloustieteen VTM-opiskelijoiden oma puuhakerho.

Ainejärjestö on perustettu 1964 ja sen toimeenpanevana elimenä toimii vuosittain valittava hallitus. Hallituksen kautta kulkevat kaikki klubilaisia koskettavat juoksevat asiat. Hallitus myös järjestää bileet ja excursiot, sekä pitää yhteyttä ainejärjestön ulkopuolisiin sidosryhmiin. Perinteisten koulutuspoliittisten edunvalvontatehtävien lisäksi klubi on kunnostautunut urheilun, juhlinnan ja tutustumiskäyntien eli excursioiden saralla. Klubin omat atleetit ovat niittäneet mainetta ja kunniaa kautta aikain mm. koripallossa, jalkapallossa ja salibandyssa. Kynnys pelaamisen aloittamiseen on matala ja voittaneita muistetaan lämmöllä klubin riennoissa. Kaikki siis mukaan opiskelijaliikunnan reiluun ja douppaamattomaan maailmaan!

Jotta elämä ei olisi pelkkää urheilua ja opiskelua, on klubi pyrkinyt järjestämään jäsenistölleen virikkeitä myös juhlimisen alalla. Vuoden pääkekkeri on luonnollisesti vappu, jonka yhteydessä suoritetaan myös legendaarinen ja mittaamattoman perinteikäs fuksien kasterituaali. Muita suurempia juhlia, jotka kokoavat klubilaisia vuosikurssiin katsomatta ovat aina niin riehakas pikkujoulu, laskiainen, kansisristeily, sekä pahamaineinen mökkisikailu. Ainakin kerran lukukauteen on pyritty järjestämään suomenruotsalaisilta kollegoilta omaksutut sitsit, jotka yleensä on järjestetty yhteistyössä jonkun toisen asiaan vihkiytyneen ainejärjestön kanssa. Klubin tunnuksena toimivat shokkipinkit haalarit kyllä muistetaan.